ReKlam

22 Aralık 2012 Cumartesi

Dondurmalı Şarlot Tarifi

                                                               Malzemeler paket vanilyalı dondurma 1 paket krem şanti 2 su bardağı çilek 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı pudra şekeri Krebi için: 1 su bardağı un 3 adet yumurta 1 yemek kaşığı zeytinyağ 2 yemek kaşığı tereyağ 1 su bardağı süt 1 tutam tuz
Dondurmalı Şarlot Tarifi
• 1 bardak çileği ve pudra şekerini mikserde çırpıp bekletin.
• Kalan çileği de süt ve krem şantiyle mikserde çırpıp bekletin.
• Vanilyalı dondurmayı çırpın, bekletin.
• Yumurta, süt, zeytinyağ, tuz ve unu mikserde çırpıp krep hamuru hazırlayın.
• Yağsız tavada 6 adet krep yapın.
• Krepler soğuduktan sonra pembe krem şantiyi koyup rulo şeklinde sarın.
• Ruloları 1 parmak kalınlığında enlemesine kesin.
• Çukur bir cam kasenin dibine ve kenarlarına margarin sürün.
• Kestiğiniz krepleri kasenin ortasından başlayarak tabağa döşeyin.
• İçine dondurmayı dökün.
• Buzdolabında bir gece bekletin.
• Servis yapmadan önce düz bir servis tabağına ters çevirip koymalısınız.

0 yorum:

Yorum Gönder