Tarif
• 1 bardak sütü ısıtıp kakao ve nescafeyi sütün içinde eritin.
• Sütü soğuması için bekletin.
• Soğuk süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin.
• Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın.
• Mikserde yumurta sarısı, toz şeker ve 1 paket vanilyayı 5 dakika çırpın.
• Mikserde yumurta beyazı ve tuzu kar haline gelene kadar çırpın.
• Miksere dolapta bekleyen krem şanti ve yumurta sarılı karışımı koyup çırpın.
• Tahta kaşıkla yumurta beyazını ekleyin, şam fıstığı koyup iyice karıştırın.
• Uzun kek kalıbına streç film serin.
• Hazırladığınız karışımı döküp 1 gece buzlukta bekletin.
• Parfeyi buzluktan servis yapmadan 10 dakika önce çıkarın.
• Servis tabağına ters çevirerek koyup şam fıstığıyla süsleyin.
• Dilimleyip servis yapın.
• Sütü soğuması için bekletin.
• Soğuk süt ve krem şantiyi çırpıp buzdolabında bekletin.
• Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın.
• Mikserde yumurta sarısı, toz şeker ve 1 paket vanilyayı 5 dakika çırpın.
• Mikserde yumurta beyazı ve tuzu kar haline gelene kadar çırpın.
• Miksere dolapta bekleyen krem şanti ve yumurta sarılı karışımı koyup çırpın.
• Tahta kaşıkla yumurta beyazını ekleyin, şam fıstığı koyup iyice karıştırın.
• Uzun kek kalıbına streç film serin.
• Hazırladığınız karışımı döküp 1 gece buzlukta bekletin.
• Parfeyi buzluktan servis yapmadan 10 dakika önce çıkarın.
• Servis tabağına ters çevirerek koyup şam fıstığıyla süsleyin.
• Dilimleyip servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder