ReKlam

22 Aralık 2012 Cumartesi

Tereyağlı Güveçte Kuru Fasulye Tarifi

Malzemeler :

1/2 kg kuru fasulye
2 soğan
2 yemek kş. domates salçası
3 yemek kş. tereyağı
1 yemek kş. biber salçası
3 diş sarımsak
2 su br. et suyu
Tane Karabiber
Tuz
Su
Güveç Tencere
Hazırlanışı :
Bir gün önceden soğuk suda ıslattığımız kuru fasulyeleri bir taşım kaynatıyoruz.Başka bir tencereye tereyağını koyup eritmeye başlıyoruz.İnce kıydığımız soğan ve sarımsağı eriyen tereyağında kavuruyoruz.Ardından biber ve domates salçalarını da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Devamında haşladığımız kuru fasulyeleri de ekliyoruz.Son olarak Tane karabiber,tuz,et suyu ve sıcak suyu ilave edip karıştırıyor ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder