Malzemeler Patlıcan Patates Kuşbaşı Kurusoğan Sarımsak Sivri Biber Domates Kekik Kırmızı pul biber Karabiber Salça (Biber ve domates karışık) Kimyon Tuz Sıcak Su Zeytin yağ ve tereyağ Tarif Güvecinizin içine etleri atıp suyunu salıp iyice çekinceye kadar pişirin üzerine biraz sıvı yağ ilave ettikten sonra yemeklik doğranmış kuru soğanı ve sarımsakları, yeşil biberlerin bir kısmını, küp küp doğranmış domatesleri, salçasını ve baharatları ilave edin. Daha sonra üzerine sırasıyla soyulup doğranmış patates ve patlıcanı ilave edelim. En üstüne biraz tereyağı koyup suyunu ilave edip istediğiniz gibi süsleyin alimünyum folyo ile iyice kapatıp kısık ateşte tüm malzemeler pişinceye kadar pişirelim (yaklaşık 45-50 dk.) Arada bir suyunu kontrol etmeyi unutmayın sakın. Afiyet Bal Şeker Kaymak Olsun. NOT: Güvecin en üstüne biraz kavrulmuş olan soğanlı malzemeden de ilave ettim hem altta hem üstte aynı malzemeden oldu.
ReKlam

0 yorum:
Yorum Gönder