ReKlam

14 Şubat 2013 Perşembe

Mercimek Köftesi

Malzemeler 1,5 su bardağı kırmızı mercimek 3 su bardağı su 1,5 su bardağı ince bulgur 2 baş kuru soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 yemek kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber 1,5 yemek kaşığı domates salçası 1 demet maydanoz 6-7 sap yeşil soğan 1,5 tatlı kaşığı tuz marul veya kıvırcık Tarif Kırmızı mercimeği yıkayıp su ile ateşe koyun. Tencerenin kapağını aralık bırakın ki taşmasın. Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. Bütün suyunun çekmemesine dikkat edin. Yoksa köfteler kuru kalabilir. Eğer gerekiyorsa bir miktar daha su ilave edebilirsiniz. İnce bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini bir kapakla iyice kapatıp mercimek ve bulgur şişene kadar iyice bekleyin (yaklaşık 40-45 dakika). Bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın ve bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları soteleyin üzerine 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştırın 1-2 taşım kaynatın Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyerek tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. Yeşil soğanı, maydonozu yıkayıp ince ince doğrayın. Mercimekli karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde köfte gibi şekil verin. Servis yapacağınız tabağa marul veya kıvırcık dizip köftelerinizi üzerlerine yerleştirin. Afiyet bal şeker kaymak olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder