Meyveler • Elma ve armut gibi meyveleri tatlı tabağına elle aldıktan sonra çatal ve bıçak yardımıyla ikiye kesip, çekirdeklerini çıkartmalısınız. Daha sonra küçük dilimler halinde yiyebilirsiniz. • Muzu çatal ve bıçak yardımıyla yiyebilirsiniz. • Böğürtlen kaşıkla yenmelidir. • Kiraz elle yenebilir. Çekirdekleri kibarca avucunuza çıkarmalı ve tatlı tabağınızın kenarına koymalısınız. • Meyve olarak servis edilen incir çatal ve bıçakla, tatlı olarak servis edildiğinde ise kaşık ve bıçak yardımıyla yenmelidir. • Portakal ve greyfurt çatal ve bıçak ile dilimlenerek yenmelidir. • Çekirdeksiz üzümler elle tek tek yenilebilir. Çekirdekli üzümlerde ise çekirdekler kibarca avuç içine alınarak tabağa konulmalıdır. • Kavun dilimlenmiş olarak verilirse çatal, tatlı olarak servis edilirse kaşık yardımıyla yenmelidir. • Şeftali ve erik gibi tek çekirdekli meyveler önce ikiye sonra dörde bölünerek çekirdekleri çatal ve bıçak yardımıyla ayıklanmalı ve yenmelidir. • Ananas dilimleri çatal ve bıçak yardımıyla yenmelidir. • Nar ikiye bölünmüş olarak servis edilmelidir. Bu şekilde servis edilen nar işaret ve başparmakla sıkıca tutuluarak kaşıkla yenilebilir. • Eğer çilek krema ile servis edilirse kaşıkla yenmelidir. Pudra şekeri ile servis edilirse elle pudra şekerine batırılarak iki lokmada yenir. • Karpuz dilimleri çatal ve bıçakla yenmelidir.
ReKlam

0 yorum:
Yorum Gönder